Olympiáda v Krušných horách? Snad ne?!

Jednou už tady podobný nápad byl. Letní olympijské hry v Praze. Teď to mají být zimní olympijské hry v Krušných horách v roce 2026, spolupořádané s německou stranou. Nevím, kdo kam na takové nápady chodí, doufám jen, že se toho tady, na české straně, hned někdo nechytne…

A nezačnou se dělat mnohamilionové studie, realizace a ekonomické výpočty… Stačí připomenout Prahu olympijskou, která vyšla Magistrát na 70,5 milionu korun. V tehdejších návrzích se mluvilo o investicích za 40 miliard, aby mohla Praha hostit olympijské hry.

U zimních olympijských her by asi nešlo o takové částky, ale i tak by to byly vyhozené peníze oknem. Nikdo totiž nemůže zaručit to nejdůležitější, o co na zimních olympijských hrách jde. Zimu a sníh. Letošní zima je toho příkladem, v Klatovech mají dnes jarních 13,6°C a meteorologové věští ještě větší oteplení. A v takové oblasti někdo chce pořádat zimní olympiádu?

Inu, popřejme mu hodně štěstí a utíkejme od takových ambiciózních plánů co nejdál. V Německu si asi takové nápady vzhledem k ekonomické situaci mohou dovolit, v Česku o tom nemusíme ani přemýšlet. Pro ty, kdo by přece jen měli touhu po světovosti, připomínám rok 2009 a mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci… Dokážete si představit, jak by dopadly olympijské hry v českém (spolu)podání?

Příspěvek byl publikován v rubrice blog.idnes.cz a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.