Při pátku pracovali 97 minut…

„V pátek začali poslanci nejprve v 10 hodin místo 9.00 po pauze TOP 09 a v 11.37, kdy se mělo znovu jednat o lustračním zákonu, si tři hodiny přestávky vzaly opět ODS a TOP 09. Jednání tak skončilo, protože v pátek se zpravidla jedná kratší dobu, nejdéle do 14 hodin.“ (iDNES, 7.2.2014, ZDE)

Jak jinak si tohle chování vysvětlit než, že si z nás při pátku neděláte legraci? Taškařice je opravdu slabé slovo… Představte si, že by se takhle zachoval obyčejný člověk v práci?!

Přijde mi, že několik měsíců, no de facto několik let, již lidé ve Sněmovně neřeší nic jiného než sami sebe. Vždy se objeví nějaká super závažná kauza, krize vládní-nevládní-koaliční-systémová, obstrukce nebo problém… Dosaďte si jakýkoli, on se vždycky nějaký najde. Do toho se tu a tam zvýší daně, tu nějaký poplatek, případně se upraví něco, co dlouhodobě fungovalo, aby se zvykalo na něco, co vlastně ani pořádně není propracované a v budoucnu se bude ještě několikrát předělávat…

Nedivím se lidem kolem mě, že na politiku rezignovali a že jejich jediná touha je nevidět zprávy a žádného politika nebo političku. Od voleb uplynulo již několik měsíců a zatím s nulovým výsledkem. Jediné výstupy jsou pořád jen o poslancích/poslankyních samotných – zvolení vedení Sněmovny a obsazení všech možných a nemožných placených postů, případně návrhy o zahraničních cestách, ale jinak? Dostane snad obyčejný smrtelník v práci výplatu za obstrukce?!

Příspěvek byl publikován v rubrice blog.idnes.cz a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.