Rusnokova vláda plní úspěšně mimořádné úkoly = prémie 180 milionů

A je to tady. Rusnokova vláda odchází a naděluje úplně stejně, ne-li víc (ještě nejsou zveřejněny odměny např. z Úřadu vlády) než vlády předcházející. Kde jsou ty doby, kdy podobně vysoké odměny byly „strašidelné“.

V červenci 2013, kdy tehdejší premiér Petr Nečas nechal rozdat na odměnách 243 milionů, Rusnok řekl: „Když si představím, jak těžce se dneska v této zemi žije mnoha lidem, tak mě to zaráží.“ Zároveň uvedl, že takové odměny jsou „strašidelné“, ale bohužel nemůže rozhodnutí minulého kabinetu změnit. Přístup minulé vlády označil za neprofesionální a dodal, že on bude v oblasti odměn zdrženlivý.

To bylo v létě. Jsou Vánoce a Rusnok kontruje: „Na jednu stranu lidé v těchto velmi exponovaných pozicích, to mohu potvrdit například na financích, opravdu musí makat. Když to srovnám s příjmy v komerčním sektoru, tak jejich základní platy jsou směšné.“ Zároveň úředníci plnili úspěšně mimořádné úkoly, ale hlavním důvodem těchto odměn jsou extrémně nízké platy úředníků… Proto náměstek ministra financí dostal k Vánocům 310 tisíc korun. To jistě není stejně „strašidelné“ jako za tehdejšího premiéra, teď je to úplně normální.

Jasně, a v komerční sféře mají lidé nohy na stole, tráví mnohem méně času v práci, plní rozhodně menší úkoly než úředníci a zaměstnavatel je přeplácí pro krásnou barvu jejich očí… A k Vánocům dostane každý druhý ředitel či manažer 310 tisíc na prémiích…

Je to jako přes kopírák. Než na své posty dosednou, je všechno špatně, ale když tam jsou, rozhodnou úplně stejně a se stejnými argumenty. Jednoduše, zase „všichni dřou jak koně…“ a nehledě na rétoriku o rozpočtové a jiné kázni státní Ježíšek naděluje a naděluje…

Příspěvek byl publikován v rubrice blog.idnes.cz a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.