Když je tak těžké zvolit čtvrtého místopředsedu, nestačí tři?

Taková taškařice za naše peníze. Volba posledního místopředsedy dolní komory Parlamentu. Kalousek ne, Gazdík ne, Okamura ne. Tak co mít jenom tři? Však ono na tom nesejde a alespoň ušetříme za místopředsednickou funkci, ne?

Ještě nikdo nehnul ani prstem, od voleb uplynulo několik týdnů… Zatím se jen dohadují výbory, komise, předsedové, místopředsedové, rozdělují se kanceláře a služební auta, při koaličních jednáních se pak diskutuje počet ministrů a ministryň, případně kdo má na jakou ministerskou židli usednout. Kromě toho si dnes poslanci schválili nový zasedací pořádek, aby mohli sedět pospolu se svou partou a nemuseli sedět podle abecedy…

A nakonec divadlo a trápení s volbou posledního místopředsedy. Tak holt nebude, no? Copak by se stalo?

Měli bychom místopředsedy jen tři a ušetřilo by se na příplatku za místopředsednictví a za služební auto s řidičem, na které má místopředseda nárok. Jinak by se nestalo vůbec nic. Na chod státu by to vliv nemělo, na ekonomiku už tuplem ne, té uškodila ČNB více než politická krize.

Co vy na to, politici? Co takhle zrušit tohle místopředsednické křeslo úplně? Všude se aparát zeštíhluje, optimalizuje, restrukturalizuje nebo se rovnou vyhazuje a šetří… Tak co kdybyste šli všem příkladem?

Příspěvek byl publikován v rubrice blog.idnes.cz a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.